<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Als je geen doel heb, ken je niet scoren.

Hans Wijnveen | 6 december 2018
heisessie

Het zou een uitspraak van Cruyff geweest kunnen zijn. Het geldt voor softwarebedrijven zoals Visionplanner, voor accountants- en administratiekantoren en, ja, eigenlijk voor alle andere ondernemingen in Nederland.

Wij zijn ons dat terdege bewust. Daarom hebben we deze week met het Visionplanner MT een dag uitgetrokken om de lat te leggen voor 2019 en de richting uit te stippelen voor de 3 jaren daarna.

heisessie

teamtripper.nl heeft een uitstekende plek om je heisessie te houden!

Wij hebben nu een doel. En we zullen scoren.

  • 50% meer Sales Qualified Leads
  • 500 nieuwe kantoren op het Visionplanner platform
  • Snellere en succesvollere onboarding

En zo nog een paar dingen meer.

Je kunt niet zomaar een paar cijfers uit de lucht grijpen en die aan de muur hangen. Dus we kijken wat onze doelstellingen in 2019 vragen van onze

  • mensen
  • procedures
  • tooling

Waar nodig, trainen we, breiden we uit, passen we aan of vervangen we (tooling, in ons geval). Daar zijn we toe bereid, want we hebben een doel. Daar gaan we voor. We zorgen dat al onze medewerkers op de hoogte zijn van ons doel. En wat dat voor hen betekent en hoe zij daaraan kunnen bijdragen.

Wij zijn geen accountantskantoor.

Dat klopt. Wij zijn een commerciële onderneming die rendement wil gaan draaien met een mooi softwareplatform. Die zoveel wil groeien dat we het verschil kunnen maken in accountancy Nederland.

Maar een accountantskantoor is ook een commerciële onderneming. Die een goed rendement wil draaien. Wat zijn de doelen van jouw kantoor in 2019? Wat ga je samen met je collega's doen om die te bereiken? Ben je bereid om kritisch te kijken naar je mensen, processen en tooling? Of zijn die belangrijker dan je doel?

Als ik een voorzet mag geven: boek een hutje op de hei (je weet nu waar) en stel jezelf de volgende vragen:

  1. Wie zijn mijn klanten?
  2. Wat wil ik betekenen voor iedere klant (of liever: type klant)?
  3. Weet die klant dat ook?
  4. Is mijn dienstverlening per klant rendabel?
  5. Maak ik het verschil als accountant in mijn omgeving?

Als je hier antwoord op hebt, kun je bepalen waar je naartoe wilt. En doelen stellen voor 2019. Niet uit de lucht grijpen. Kijk naar wat je in 2018 hebt gedaan en stel realistische doelen. Kijk dan naar je mensen, processen en tooling.

En naar Visionplanner. Want met Visionplanner ben je pas echt in staat om het verschil te maken. Met Visionplanner richt je op een eenduidige manier je dienstverlening per klant(type) in, ga je efficiënter werken en lever je echt meerwaarde voor je klanten. Gewoon met de jaarrekening die je gewend bent. Of met een radicaal innovatieve aanpak. Jouw keuze.

Dat wist je natuurlijk al.

Toch willen we dat met alle plezier nog een keer met je bespreken. Wil jij dat ook?

 

JA, IK WIL MEER WETEN