<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Help jij ons jouw accorderingsproces omzetbelasting versnellen?

Karst Janssen | 16 oktober 2018

Deze titel vraagt om meer uitleg. Bij Visionplanner proberen we accountancy relevanter te maken. Hierbij merken wij dat veel tijd in accountancy verloren gaat in standaardprocessen die niet optimaal verlopen. Natuurlijk gebruik je de verloren tijd liever om relevante dingen voor jouw klanten te doen. Daarom zijn wij aan het onderzoeken hoe we jullie processen kunnen stroomlijnen met tijdwinst en overzicht als opbrengst. We starten ons onderzoek met het accorderingsproces rondom de fiscale aangiften.

Waarom dit proces? 
Het kan voorkomen dat je dit proces voor één klant maar liefst dertig keer per jaar doorloopt. Hiermee is dit het meest gebruikte proces binnen de accountancy branche. Even tellen...

  • één keer jaarrekening
  • één keer kredietrapportage
  • Dertien keer omzetbelasting (twaalf maandaangiften, één suppletieaangifte)
  • twaalf keer loonheffingen
  • één keer vennootschapsbelasting
  • twee keer inkomstenbelasting (man en vrouw)

Per onderdeel kiest de adviseur een methode om de aangifte/jaarrekening ter akkoord bij de klant aan te bieden. Dit kan zijn door middel van de portal, mail of per post. Wij zijn ervan overtuigd dat een gestandaardiseerd proces hierin het beste werkt. Daarom willen we dit graag verder gaan onderzoeken met het accorderingsproces omzetbelasting als voorbeeld.

Waarom willen we jouw inbreng?
Natuurlijk hebben we zelf al veel onderzoek gedaan op dit punt en hebben we een voorstelling van het optimale proces. Tijdens dit onderzoek merken we dat elk kantoor het proces net iets anders inricht en dat het proces klantvriendelijker kan.  Met jullie inbreng willen wij tot één uniform klantvriendelijk proces komen zodat jullie en jullie klanten meer tijd over houden om het verschil te maken, want daar gaat het uiteindelijk om.
 
Hebben jullie een vooruitstrevende visie op de accorderingsprocessen en wil je deze met ons delen, meld je dan aan voor de co-creatiegroep accorderingsproces omzetbelasting.
 
Meld je aan voor de co-creatiegroep
 
 
 
 
[gravityform id="34" title="true" description="true"]