<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

De positieve impact van Visionplanner op je klantrelaties

Martin de Vries | 28 februari 2019
Linkedin afbeelding adriaan

In 2018 bleef bij 40% van de accountants de omzet bij bestaande klanten gelijk, zo bleek uit onderzoek dat wij deden. Een gemiste kans! Ondanks de economische hoogconjunctuur heeft dit grote deel van de markt niet de kans gegrepen om hun diensten uit te breiden. En dat terwijl de meeste ondernemers in deze tijd druk in de weer zijn met hun expansiedrift.

Je zou zelfs kunnen stellen dat de accountants hier een verlies hebben geleden. Je had immers meer uren voor de klanten kunnen maken! Daarom is het goed om de dingen die moeten te minimaliseren, zodat je de tijd kunt investeren in waardevollere adviesuren.

Waarom de accountant geen advies geeft

Wanneer jij als accountant niet ingeschakeld wordt voor adviesvragen, kan dit twee dingen beteken:

  1. De ondernemers zien niet in dat ze jou nodig hebben bij het formuleren en behalen van hun groeidoelstellingen;
  2. Jij hebt niet goed in de gaten dat klanten jouw adviezen nodig hebben.

Beide oorzaken pak je met één oplossing aan: een goede klantrelatie! Het is nodig dat je weet wat er speelt bij je klanten. Ken hun doelen, houdt een vinger aan de pols en vraag een aantal keer per jaar of de ondernemers nog op koers liggen. Aan de hand van het antwoord kun je tips en adviezen geven. Hoe sterker de band, hoe meer vertrouwen de klant in jou als accountant heeft. Als hij dan advies nodig heeft, zal hij zelf bij je aankloppen.

Zo’n goede klantrelatie heb je niet zo een-twee-drie opgebouwd. Visionplanner helpt je hierbij! In dit blog lees je de positieve impact die Visionplanner heeft op jouw klantrelatie.

Visionplanner richt processen efficiënt in

Visionplanner helpt je bij het efficiënter inrichten van de processen in je kantoor. Voor elk soort kantoor bieden we een stevige basis voor je processen. Hiermee is het mogelijk om de werkdruk meer gelijkmatig over het jaar te verdelen; zo werk je in het jaar, aan het jaar.

Daarnaast werkt Visionplanner met handige checklists. Hiermee zorg je ervoor dat de administratie en de kolommenbalans van goede kwaliteit zijn. De tijdsbesparing kan oplopen tot wel negen uur per gebruiker per maand! De tijd die over is, kan besteed worden aan het adviseren van klanten en het bouwen van de klantrelatie.

Meerdere keren per jaar contact met je klant

Met de software van Visionplanner heb je in slechts een paar klikken de maand- en kwartaalcijfers van je klant voor je. Aan de hand van deze cijfers kan de klant bepalen of hij nog op koers is met zijn doelen voor dit jaar. Zo kan hij bijsturen en ervoor zorgen dat hij aan het eind van het jaar zijn doelen heeft bereikt.

Natuurlijk is dit niet alleen voor jouw klant interessant. Dankzij deze extra contactmomenten in het jaar bouw jij namelijk aan een sterkere band met je klant. Je zet jezelf in een veel uniekere positie, dan wanneer je alleen eens per jaar contact hebt over de jaarrekening.

Jij hebt meer te vertellen dan alleen de cijfers die in de boekhouding staan! Dagelijks kijk jij onder de (financiële) motorkap bij meerdere bedrijven. Dankzij deze combinatie van ervaring, kennis en achtergrond kun je je klant gedegen advies geven. Door dichtbij je klant te staan, hem te helpen met degelijke adviezen en hem bijsturen aan hand van zijn strategie, bouw je een hechte en waardevolle klantrelatie op.

De werkzaamheden binnen je kantoor verschuiven

Dankzij het administratiedossier bespaar je veel tijd op het maken van de maand-, kwartaal- en jaarcijfers voor je klanten. Uit ervaring blijkt dat je met Visionplanner drie uur bespaart per jaarrekening in vergelijking met klassieke rapportgeneratoren. Tel daar de mogelijkheden voor extra dienstverlening rondom een jaarrekeningbespreking bij op en je snapt waarom al meer dan 1.000 kantoren van onze oplossing gebruik maken!

Door de enorme tijdsbesparing houden jij en je collega’s tijd over. Tot nu toe ligt de focus van veel accountantskantoren op een zo hoog mogelijke omzet. De software van Visionplanner maakt het mogelijk om met een andere mindset naar de werkzaamheden te kijken. In de tijd die je overhoudt, kun je je richten op advies en het verbeteren van de klantrelatie. Doordat je zo nauw betrokken bent bij de klant en de juiste ervaring hebt, kun je de klant écht verder helpen!

 

Wil je zien hoe Visionplanner werkt?

Boek een demo