<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4646416002067816&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Terug naar het overzicht
Background-shape

Waarom analys.io voor Visionplanner heeft gekozen

Joris Joppe | 5 maart 2019
Visionplanner analys.io

Het zal je niet ontgaan zijn maar een week of drie geleden is bekend geworden dat het analys.io team is samengegaan met Visionplanner. Sinds die tijd heb ik veel relaties persoonlijk gesproken om deze (voor sommigen verrassende) stap toe te lichten. Omdat we echter niet iedereen persoonlijk kunnen spreken, onderstaand nog maar eens de belangrijkste overwegingen.

Zoveel te doen

Als je de doemdenkers mag geloven, is het einde van accountants- en administratiekantoren nabij. Als (register)accountant ben ik het hier natuurlijk niet mee eens.

Sterker nog, ik denk dat er enorm veel potentie is om de relevantie van ‘onze’ sector te vergroten. Dat kan volgens mij als we techniek beter gebruiken om de positie van een vertrouwd adviseur te versterken. Maar dan moeten we wel voorbij de dashboards en jaarrekeningen durven kijken.

De volgende stap staat redelijk helder op mijn netvlies. Accountants- en administratiekantoren moeten uiteraard beschikken over techniek die automatisch beoordeelt wat de kwaliteit van administraties is. Maar die ook helpt bij het signaleren van ‘klein fiscaal leed’. Waar liggen de kansen en risico’s? Onderwerpen die we met analys.io al goed in de vingers hebben.

Maar ook voor de complexere issues moeten we straks in staat zijn om te bepalen welke klanten aandacht nodig hebben. De behoefte aan advies op gebieden zoals werkkapitaal, subsidies of winstlekkage moeten we met technieken als machine learning bloot kunnen leggen. Zodat adviseurs kunnen acteren nog voordat de klant beseft dat de behoefte bestaat.

En dan heb ik het nog niet eens over de dichtbij-huis uitdagingen. Hoe kunnen we met kunstmatige intelligentie het risicogericht samenstellen ondersteunen? Of kan een neuraal netwerk je helpen bij beoordeling van de continuïteit? (spoiler alert: de wetenschap denkt van wel).

Impact

Is dat allemaal toekomstmuziek? Helaas wel. En hoever in de toekomst dan? Ook dat kan ik niet zeggen. Ik weet echter wel dat we deze kant op moeten.

En ik weet ook dat Visionplanner de beste club is om deze ambities waar te maken. Een gedeelde visie, geweldig team, de bereidheid om te investeren in kennis en natuurlijk gebruikers die innovatie verwachten. Kortom, de juiste combinatie van factoren om impact te maken op een sector waar ik al ruim 25 jaar onderdeel van uitmaak.

Verwacht dus met enige regelmaat updates vanuit de analytics-hoek van Visionplanner. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven of hou me in de gaten op LinkedIn. En als je suggesties hebt of mee wil denken, stuur me gerust een mail op jorisjoppe@visionplanner.com.